Noi masuri de austeritate in Spania: vor creste taxele si vor taia cheltuielile regiunilor

Luis de Guindos, ministrul Economiei Spaniei, a fost unul dintre cei patru miniștrii care au avut neplăcuta ocazie de a informa electoratul spaniol că noul guvern va crește, imediat, taxele, în pofida promisiunilor contrare anterioare, informeaza Adevarul.ro.

O nouă lege, care va intra în vigoare în luna martie, „va stabili instrumentele stricte de control asupra bugetelor regiunilor autonome”, a declarat de Guindos în cadrul unui interviu acordat, miercuri, revistei financiare „Financial Times”. „Vom avea controale a priori. Înainte de a aproba bugetul, miniștrii vor avea nevoie de permisiunea guvernului central”, a declarat acesta.

Lipsa acută de fonduri în unele dintre cele 17 regiuni ale Spaniei, în special în Catalonia și Valencia, le-au făcut pe acestea mult mai vulnerabile față de instinctele centralizatoare ale Partidului Popular de guvernământ. Conform oficialilor guvernamentali, Valencia și-a putut plăti datoria de 123 de milioane de euro către Deutsche Bank doar datorită ajutorului guvernului central.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: ugtcaixapenedes.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *