Noul lider al Ligii Nordului: Ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro

Noul lider al Ligii Nordului, Roberto Maroni, a declarat că formaţiunea sa este dispusă să se retragă din poziţii importante la Roma, adăugând că ar fi mai bine ca Italia să renunţe la euro, relatează agenţia ANSA în pagina electronică, potrivit MEDIAFAX.

Fostul ministru de Interne a fost ales secretar al partidului în cadrul congresului de dumincă, înlocuindu-l pe Umberto Bossi.

Bossi, care a condus în anii ’80 mişcarea din care a rezultat în final Partidul Liga Nordului, este acuzat de corupţie şi s-a retras din funcţie în aprilie. Partidul de extremă dreaptă, care până în noiembrie a făcut parte din coaliţia de guvernare alături de Poporul Libertăţii al lui Silvio Berlusconi (PdL), a scăzut în sondajele de opinie de la izbucnirea scandalului.

“Voi munci pentru unificare”, a declarat Maroni. “Suntem dispuşi să renunţăm la funcţiile (de putere) din Roma. Bossi îmi este ca un frate, dar acum suntem într-o altă etapă”, a adăugat el.

Maroni, al cărui partid se opune ferm Guvernului de urgenţă al lui Mario Monti, format din tehnocraţi, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să îşi schimbe strategia de combatere a crizei sau ar fi “mai bine să renunţe la euro”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  af11.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.