Nouriel Roubini: Următorul faliment va fi al băncii Goldman Sachs

Următorul faliment la care vom asista va fi al uneia dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, și anume al băncii Goldman Sachs. Afirmația vine de la nimeni altul decât economistul american Nouriel Roubini, potrivit capital.ro.

Roubini spune că principala problemă cu care se confruntă băncile este dependența de finanțare pe termen scurt, ceea ce le împiedică să-și continue afacerile.

Aceasta a fost problema care a ucis insituții financiare precum Lehman Brothers, Bear Sterns sau mai recenta MF Global.

Pe lista posibilelor falimente bancare a lui Roubini se mai găsește Morgan Stanley și Barclays.

Goldman Sachs este banca ce s-a aflat de multe ori în centrul atenției din mai multe motive. Este considerată a fi instituția financiară care exercită cea mai mare influență în America, mai ales pentru că numeroși directori au plecat din bancă pe funcții importante în aparatul guvernamental american. Astfel, mulți angajați ai Fed sau ai Trezoreriei Americane au fost mai întâi bancheri la Goldman Sachs.

Goldman, în pericol de a fi retrogradată 

După ce a retrogradat UBS, Lloyds şi Royal Bank of Scotland (RBS), în ceea ce priveşte finanţările de termen lung, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a pus sub perspectivă negativă ratingurile mai multor mari bănci europene şi americane, ca parte a unei revizuiri globale.

Fitch a plasat sub perspectivă negativă ratingurile altor câteva mari bănci, printre care Goldman Sachs şi Morgan Stanley, pe fondul noilor reglementări şi evoluţii economice.

Pseudo-traderul care a pus America pe jar: Goldman Sachs va intra în colaps

Un pseudo-trader a pus presa americană pe jar din cauza celor de la BBC care au realizat un interviu cu el și în care acesta a făcut o serie de declarații precum: “Atenție că urmează colapsul”, sau “Goldman Sachs stăpânește lumea”.

Mai mult, Alessio Rastani a mai declarat că există oameni care abia așteptau să vină criza financiară ca să se îmbogățească de pe urma căderii piețelor financiare.

Mai multe informatii, pe capital.ro.

Sursa foto: impactlab.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *