NSA: Agenţia americană colectează sute de milioane de liste de contacte transmise prin e-mail

edward snowdenAgenţia americană de informaţii NSA colectează sute de milioane de liste de contacte ale americanilor transmise prin e-mail sau prin mesageria instant, relatează marţi Washington Post, citând documente ale fostului consultant NSA, Edward Snowden.

Într-o singură zi în 2012, NSA a interceptat 444.743 de liste de contacte din e-mailurile conturilor de Yahoo!, 82.857 din conturile de Facebook, 33.697 din conturi Gmail şi 22.881 din conturile altor furnizori de mesagerie online, preciza NSA într-o prezentare publicată de către Washington Post.

Extrapolând la un an, cifrele corespund colectării a 250 de milioane de liste de contacte de e-mail pe an.

Astfel, milioane de americani sunt vizaţi de această colectare de date, au declarat pentru cotidian doi oficiali de rang înalt din serviciile de informaţii americane.

Agenţia le interceptează din puncte de acces situate “peste tot în lume” însă nu şi în Statele Unite, au precizat responsabilii de informaţii. Aceasta permite NSA să evite interdicţia de a intercepta informaţii despre americani din centre aflate pe teritoriul american, explică ei.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.