Numărul de ”partide ale piraților” va crește

Se aşteaptă ca numărul partidelor pirat din ţările UE să crescă, deoarcei abordează subiecte de mare importanţă în societatea modernă, societate care se bazează pe informaţii digitale, declară într-un interviu pentru EurActiv, Christian Engström, deputat-pirat MEP din Suedia ( programator, activist şi politician,dar şi vicepreşedinte al Partidului Piraţilor Suedezi-alegerile europene din 2009)

EurActiv: Mulţi susţin că mişcarea piraţilor este doar pentru publicitate. Sunt subestimate puterile piraţilor?

C.E.: Mă aştept ca numărul partidelor pirat să crească pentru că subiectele adresate de noi sunt foarte importante pentru societatea informaţională de azi. Până acum, niciunul dintre partidele deja stabilite nu s-a ocupat de aceste probleme, şi aici se includ, din păcate, şi The Greens. Aceştia sunt cel mai bun partid, dar nu au capacitatea de a se concentra pe chestiunile legate de politica de informare aşa cum o facem noi. Iar acestea sunt chestiuni foarte, foarte importante pentru acest secol.

În urmă cu 40 de ani, când grupul “verzilor” a adus politica de mediu în ordinea de zi, a fost extrem de important. Acum toate partidele au o agendă de mediu şi trebuie să facă faţă noilor provocări ale acestui secol. Cum putem face faţă societăţii informaţionale? Cum ne putem păstra libertatea pe internet? Cum putem profita la maximum de aceste oportunităţi fantastice pe care ni le oferă acest secol?

Interviul integral poate fi accesat pe EurActiv.ro

Sursa foto:ktetch.blogspot

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *