O calatorie pentru copii, printr-o Europa de poveste

kids.playingDuminică, 6 iunie, începând cu ora 10,00, la Roata mare din Herăstrău, numeroşi copii din gradiniţe, şcoli şi centre de plasament din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, sunt invitaţi de Reperezentanţa Comisiei Europene în România într-“O călătorie printr-o Europă de poveste”.
Pentru a fi gata de drum, micii călători vor trebui să vină cu un mic bagaj: o sticlă plastic, pentru apa fermecată din izvorul fericirii, o cutie de carton, în care vor aduna amintirile călătoriei, şi o jucărie sau o carte, care va fi donată bibliotecilor din centrele de plasament.
Astfel pregătiţi, copiii vor porni împreună cu Domnul Poveste şi ajutoarele sale, clovnii, prinţesele şi spiriduşii, în lumea fascinantă a poveştilor, antrenându-se în jocuri, concursuri, teatru cu actori şi păpuşi, şi multe alte surprise.
Cu ajutorul unui ceas uriaş, printr-o operaţiune aritmetică simplă, cei mici vor stabili în orice moment ora oficială a ţărilor Uniunii Europene, iar în final, toate ceasurile vor arăta ora exactă a distracţiei. Apoi, copiii vor fi învăţaţi să construiască din materiale reciclabile marionete cu care în final se vor prinde intr-un dans al pământului.
Urmează ora poveştilor … cu ajutorul formulei magice “A fost odată ca niciodată”, copiii îl vor chema la scenă pe Domnul Poveste. Acesta va alege din cufărul cu poveşti una dintre cărţile donate de către copii, şi cu mare har va începe să citească copiilor o poveste, care va prinde viaţă. Croitoraşul cel Isteţ va fi interpretat cu mult umor şi candoare de către actori şi păpuşi. Micii spectatori vor fi implicaţi în poveste şi vor primi în cel mai firesc şi atractiv mod un sfat pe care am fi bucuroşi să nu îl uite niciodată.
Scena va fi deschisă tuturor copiilor, care se vor înscrie la concursuri, iar spectacolele de teatru şi atelierele de joacă vor aduce micilor artişti multe multe premii.
Cărţile strânse în cufărul Domnului Poveste vor fi distribute cu sprijinul voluntarilor de la Ajutor Real în bibliotecile amenajate în centrele de plasament. Călătoria printr-o Europă de poveste va lua sfârşit la ora 13.00, când jucăriile şi cărţile vor pleca spre o nouă casă. Dar povestea nu se opreşte aici. Pe site-ul www.cartipentuofrani.ro micii donatori vor putea urmări în ce biblioteci au ajuns cărţile oferite, iar timp de trei weekend-uri voluntari vor bucura copii din centrele de plasament, citindu-le alte poveşti minunate .

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *