O carte despre ieşirea Portugaliei din zona euro a devenit bestseller

steag portugaliaO carte care îndeamnă Portugalia să renunţe la moneda euro, apărută în luna aprilie şi având ca autor un cunoscut economist portughez, a devenit rapid un bestseller, depăşind mai multe cărţi de slăbit şi chiar popularul roman “Fifty Shades of Grey” (“50 de nuanţe de gri”), noteaza Mediafax.

Cartea, intitulată “De ce ar trebui să părăsim euro”, semnată de economistul João Ferreira do Amaral, a aprins o dezbatere publică în societatea portugheză în ceea ce priveşte cauza problemelor economice ale ţării – austeritatea necesară pentru a primi în continuare bani de la UE, sau însăşi moneda euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, o temă rezervată până în prezent discuţiilor din mediul academic a devenit subiect de prelegeri publice, dezbateri televizate şi editoriale de presă. Chiar şi unii politicieni încep să discute deschis dacă ţara are într-adevăr perspectivele unei reveniri economice pe termen lung în interiorul zonei euro.

El consideră că cea mai bună soluţie pentru Portugalia ar fi revenirea la vechea monedă naţională şi devalorizarea abruptă a acesteia, pentru a creşte competitivitatea exporturilor.

 

Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *