O cerere de apărare a imunităţii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor a fost depusă la Parlamentul European

Parlamentul European (PE) a primit o solicitare de apărare a imunităţii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, a corectat purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, după ce iniţial anunţase că este vorba despre o “cerere de ridicare a imunităţii” deputatului român.

Anunţul oficial privind solicitarea a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, citat de hotnews.ro: “Parlamentul European a primit o solicitare de ridicare a imunităţii pentru eurodeputatul român Corneliu Vadim Tudor

Purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, a confirmat pentru Adevărul Europa, că greşeala îi aparţine şi că a făcut rectificarea necesară.

Procedura în astfel de situaţii spune că doar autorităţile judiciare naţionale pot înainta cereri de ridicare a imunităţii în situaţia în care europarlamentarul respectiv trebuie anchetat. Mai multe procuraturi din România nu confirmaseră în această seară că au făcut cerere de ridicare a imunităţii.

Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat întradevăr o investigaţie după ce un fost consilier al eurodeputatului, Cezar Cătălin Marin, l-a acuzat pe Corneliu Vadim Tudor că şi-ar fi însuşit 40.000 de euro prin contracte ce ar conţine semnătura lui falsă.

Contactat de postul de televiziune România TV, europarlamentarul a declarat că nu ştie nimic de cererea depusă astăzi la Parlamentul European şi că întreaga chestiune ar fi de fapt un complot pus la care de susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu.

“Nimeni nu mi-a zis nimic de ridicarea imunităţii, pentru că nimeni nu avea ce să-mi spună. Informaţia a apărut pe agenţia de ştiri a Monicăi Macovei, HotNews. Nu Parlamentul European a cerut ridicarea imunitatea, ci organele lui Traian Băsescu. Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu!2.500 de ani nu va dovedi nimeni că C.V. Tudor a semnat în fals ceva”, a declarat Cornel Vadim Tudor, potrivit România TV.

Europarlamentarul a adăugat că nu îşi face probleme din cauza posibilităţii de ridicare a imunităţii, dat fiind că, până în prezent, aceasta i-a fost ridicată de trei ori în România.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: corneliu-vadim-tudor.allby.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.