O nouă navă de război rusă, cu o “încărcătură specială”, se îndreaptă spre coastele siriene

navaO nouă navă de război rusă se va îndrepta către coastele siriene după ce a preluat o “încărcătură specială” la Novorossusk (Marea Neagră), a declarat vineri o sursă militară citată de agenţia de presă Interfax, transmite AFP, potrivit Gandul.info.

Nava de debarcare Nikolai Filcenkov, din portul Sebastopol, a făcut escală vineri la Novorossusk, înainte de a se îndrepta spre Mediterană, a declarat această sursă din cadrul statului major al Marinei ruse.

“Nava va face escală la Novorossusk, unde va îmbarca o încărcătură specială”, a declarat această sursă, fără alte precizări.

Serghei Ivanov, actualul lider al administraţiei de la Kremlin care este un apropiat al lui Vladimir Putin şi un fost ministru al Apărării. a precizat ulterior că prima misiune a acestor nave este o posibilă evacuare a numeroşilor cetăţeni ruşi care trăiesc în Siria.

Navele militare “sunt destinate posibilei evacuări a cetăţenilor ruşi”, a declarar Ivanov, citat de Interfax, de la Sankt Petersburg, unde se încheia vineri un summit al G20 dominat de criza siriană.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.