O romanca de la Harvard, implicata in discutiile despre UE la cel mai inalt nivel academic

Ruxandra PaulRomania are tineri supradotati, care uimesc o lume intreaga prin performantele lor. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul Ruxandrei Paul, care cerceteaza evolutia recenta a tarilor din Europa de Est la cel mai inalt nivel academic, notează Ziare.com.

Romanca este doctorand la Harvard, unde a predat cursuri despre democratie, politica Uniunii Europene, capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est, design institutional comparat. Anul acesta va preda Cyberpolitics – un curs despre noile tehnologii de informatie si comunicare si efectele lor asupra vietii politice si sociale a statelor, organizatiilor, comunitatilor, indivizilor.

Si-a prezentat lucrarile in cadrul a numeroase conferinte internationale, in Statele Unite, Franta, Germania, Portugalia, Olanda etc. In timpul doctoratului, romanca a facut cercetare pentru teza sa de doctorat un an la Paris, in cadrul Sciences Po, gratie unei burse din partea Guvernului francez, iar in anul in care a studiat la Oxford, a avut o prezentare denumita “Romanians at Oxford. Romanians abroad” (Romani la Oxford. Romani in strainatate).

Roxana Paul a primit numeroase premii pentru activitate ca urmare a notelor foarte bune pe care studentii i le-au dat in evaluarile finale ale cursurilor pe care le-a predat. I s-a acordat si premiulHoopes, o distinctie speciala, rar acordata, care recunoaste excelenta in arta predarii. Romanca urmeaza sa primeasca si Certificate of Distinction in Teaching pentru cursul pe care l-a predat la Harvard in primavara.

Citiți mai multe aici.

Sursa: Ziare.com
Foto: gov.harvard.edu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *