Obama, “dezamăgit” de decizia Moscovei de a-i acorda azil lui Snowden. “Voi merge la summitul G20”

obamaPreşedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat marţi “dezamăgit” de decizia Rusiei de a-i acorda azil provizoriu de un an fostului consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA), Edward Snowden, dar a precizat că, în pofida acestui fapt, va merge la summitul G20 de luna viitoare din Rusia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Am fost dezamăgit pentru că, chiar dacă nu am fi semnat tratatul de extrădare cu ei, în mod tradiţional noi am fi încercat să respectăm (cererile lor, n.red.) dacă ar fi fost cineva în afara legii sau suspectat că ar fi în afara legii în ţara lor”, a declarat Obama în cadrul unei emisiuni televizate, marţi seara.

Obama a declarat că va participa la summitul G20 din septembrie de la Sankt Petersburg (Rusia), dar a refuzat să precizeze dacă va avea, cu această ocazie, şi întâlniri bilaterale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

“Voi merge acolo pentru că summitul G20 este principalul forum la care se vorbeşte despre economie, economia internaţională, cu principalii lideri economici ai lumii”, a explicat el.

Sursa: Mediafax.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.