Obama: Europa este încă într-o situaţie dificilă deoarece liderii europeni nu au luat aceleași măsuri de relansare ca noi

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat joi că Europa încă mai suferă din cauza crizei financiare pentru că nu a adoptat măsuri de relansare aşa cum au făcut Statele Unite, scrie Mediafax.

Obama, care a participat la un eveniment de strângere de fonduri în apropiere de Seattle, a recunoscut că economia americană se confruntă cu unele “vânturi potrivnice”, dar se află într-o situaţie mai bună decât cea europeană unde unele ţări au intrat în recesiune.

“Europa este încă într-o situaţie dificilă, în parte pentru că ei (liderii europeni) nu au luat măsurile decisive pe care noi le-am luat la începutul acestei recesiuni”, a declarat Obama.

Unul dintre principalii aliaţi europeni ai preşedintelui american, Nicolas Sarkozy, a fost învins duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale din Franţa de către socialistul Francois Hollande, care doreşte renegocierea pactului de stabilitate european pentru a include unele măsuri care vizează creşterea economică.

Puţin după începerea mandatului, în ianuarie 2009, Obama a promulgat un plan de relansare estimat la aproximativ 800 de miliarde de dolari. Deplâns de către adversarii săi republicani care l-au catalogat drept eşec, acest plan, conform democraţilor, a permis salvarea a patru milioane de locuri de muncă şi a împiedicat o reeditare a depresiunii din 1930.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  calevbenyefuneh.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *