Obama nu va merge la conferinţa Asia-Pacific de la Vladivostok

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, nu va merge la summitul Asia-Pacific (APEC) organizat la începutul lui septembrie la Vladivostok, în Rusia, a anunţat luni Casa Albă, citată de AFP şi Jurnalul  Naţional.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney, a făcut acest anunţ în faţa jurnaliştilor care îl însoţeau pe Obama într-o deplasare la New York, fără a oferi mai multe detalii pentru moment.

Acest anunţ, care era aşteptat, intervine la cinci zile după ce preşedinţia americană a anunţat că noul preşedinte rus, Vladimir Putin, nu va veni la summit-ul G8 prevăzut la sfârşitul săptămânii la reşedinţa prezidenţială americană de la Camp David (Maryland, est). Rusia va fi reprezentată la summit-ul G8 de premierul Dmitri Medvedev.

Obama trebuie să participe în aceeaşi perioadă la convenţia prezidenţială care urmează să-l învestească oficial drept candidat al Partidului Democrat la alegerile din 6 noiembrie, când va candida pentru un al doilea mandat de patru ani la conducerea primei puteri mondiale.

Sursa: Jurnalul Naţional
Foto: corinacretu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.