Obiectivele lui Ponta în SUA: Investiţiile americane şi Visa Waiver

Prim-ministrul Victor Ponta a susţinut o declaraţie de presă în care a prezentat programul vizitei pe care o va efectua, în perioada 21-23 octombrie, în Statele Unite, precum şi obiectivele pe care le urmăreşte în această deplasare externă.

ponta gov.ro“Este prima vizită a unui prim-ministru român în Statele Unite în ultimii 10 ani. Este extrem de important ca România să păstreze, să consolideze şi să ofere o perspectivă de viitor a parteneriatului strategic cu SUA. Îmi doresc ca toţi oficialii română să aibă relaţii cât mai strânse cu oficialii american”, a declarat Ponta, ptorivit RomaniaTV.net.

Luni, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţii unor mari companii care au investit sau intenţionează să investească în ţara noastră: Chevron, Exxon, Hewlett-Packard, IBM, Motorola. Apoi Ponta va avea discuţii cu secretarul pentru Comerţ şi cel pentru Energie.

Marţi va avea loc cea mai importantă întrevedere de pe parcursul vizitei, cu vicepreşedintele american Joe Biden. În ultima zi, Ponta va participa la ceremonia de semnare a acordului de cooperare cu Muzeul Holocaustului şi apoi va avea convorbiri cu decidenţi politice din Congres referitoare la posibilitatea includerii României în programul Visa Waiver.

Sursa: RTV.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.