Oficial american: Ne aşteptăm ca România să continue excelenta cooperare cu SUA

US_Flag_BacklitFrank Rose, asistent al secretarului de stat, a declarat, marţi, că SUA aşteaptă din partea României să continue “excelenta cooperare” de până acum. Oficialul și-a exprimat totodată speranţa că indiferent cine va câştiga alegerile la Bucureşti va respecta angajamentele din Tratatul NATO.

Întrebat ce aşteptări are SUA din partea României, Frank Rose a precizat că Washingtonul speră în continuarea “cooperării excelente” de până acum. “România a fost un partener fantastic atât în cadrul negocierilor privind acordul de apărare antirachetă, cât şi în ceea ce priveşte cooperarea cu noi în implementarea acordului. Cred că ceea ce aşteptăm de la România este să continue cooperarea excelentă pe care am avut-o până acum. A fost cu adevărat o cooperare excelentă şi mi-aş dori ca toate locurile să fie ca România.” a declarat Frank Rose, asistent al secretarului american de stat pentru politica spaţială şi de apărare.

“Suntem pe deplin încrezători în faptul că, indiferent cine va câştiga următoarele alegeri în România, Polonia sau în Turcia se va angaja în respectarea angajamentelor prevăzute de Tratatul Alianţei Nord-Atlantice”, a precizat Rose, potrivit Mediafax.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.