Oficial francez: Franta nu este “inumana” atunci cand incurajeaza romii sa se intoarca in Romania

Franta nu este “inumana” prin incurajarea romilor de a se intoarce in Romania, a declarat presedintele Oficiului francez pentru Imigratie si Integrare, Arno Klarsfeld, in urma criticilor aduse de organizatia Human Rights Watch in ceea ce priveste politica Parisului impotriva romilor, anunta EurActiv.ro, citand o sursa AFP.

“Franta este una dintre putinele tari europene care incurajeaza romii sa plece de pe teritoriul sau cu 300 de euro, cu proiecte de reabilitare. Deci, nu exista nimic inuman din partea Frantei cand incurajeaza romii, care traiesc in tabere insalubre, sa se intoarca in Romania”, a afirmat Klarsfeld.

“Franta nu poate accepta la portile Parisului, dupa ce a investit atat timp pentru a se debarasa de mahalale, sa se intoarca in perioada mahalalelor”, a adaugat oficialul francez.

Organizatia Human Rights Watch a criticat dur guvernul francez si a precizat ca romii din Europa de Est “sunt intodeauna tinta evacuarilor in serie si a discriminarii” in Franta.

Ministrul francez al internelor, Claude Gueant, s-a revoltat duminica impotriva infractiunilor comise de romani pe care le considera de o cruzime aparte, pentru ca la comiterea lor sunt folositi multi copii. Gueant a lansat in septembre o ofensva impotriva “infractiunilor romanesti” care reprezinta 1 din 10 cazuri care ajung la tribunalele pariziene. In vara lui 2010, Franta si-a atras critici dure atat din partea Romaniei dar si a Uniunii Europene din cauza dorintei de evacuare a taberelor de tigani de pe teritoriul sau si trimiterea lor in tara de origine.

Puteti accesa aici articolul integral.

Sursa foto: renateweber.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *