Oficial maghiar: Luna de miere a relaţiilor române-maghiare se apropie de sfârşit

Secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, a afirmat la Universitatea de Vară Tusványos că în comunităţile maghiare există “furtună politică” şi că pare că “se apropie de final luna de miere” a relaţiilor româno-maghiare, potrivit Adevarul.ro.

Secretarul de stat s-a referit miercuri la Tuşnad la situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, la situaţia Colegiulului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe şi la schimbarea prefecţilor maghiari. Politicianul a apus că în comunităţile maghiare există “furtună politică”, iar în ceea ce priveşte relaţiile româno-maghiare, este de părere că “luna de miere se apropie de final”, scrie NewsIn, potrivit sursei citate.

Potrivit lui Nemeth, paşii neprietenoşi ale guvernului Ponta sunt surprinzători, pentru că interesele pe termen lung ale celor două ţări sunt aceleaşi. Secretarul de stat a menţionat că în disputele purtate în UE în interesul “independenţei economice” a popoarelor din europa-centrală, maghiarilor li s-au alăturat în ultima vreme cehii, polonezii, lituanienii, austriecii şi românii, însă acum România pare să iasă din acest sistem.

La final, Nemeth a afirmat că rezultatele şi succesul internaţional al României au fost legate întotdeauna de respectarea drepturilor minorităţii maghiare şi şi-a exprimat speranţa că va respecta aceste drepturi şi în continuare.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.