Oficial rus: SUA nu au dezvăluit Rusiei informaţii despre sistemul american antirachetă

Statele Unite nu au furnizat niciodată Rusiei informaţii secrete cu privire la instalarea unor elemente ale sistemului american antirachetă în Europa, a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, relatează RIA Novosti în pagina electrinică, potrivit MEDIAFAX.

La începutul acestei luni, presa a scris că Statele Unite păreau să plănuiască să ofere Rusiei acces la “date secrete” nespecificate, posibil cu privire la viteza de ardere a versiunii modificate a rachetei de tip SM-3, care urmează să devină interceptorul de bază în cadrul sistemului american antirachetă din Europa până în 2020, relatează RIA Novosti.

“Statele Unite nu au transferat nicio informaţie secretă despre caracteristici tactice şi tehnice privind vreo rachetă sau orice alt element al scutului (antirachetă) instalat”, a declarat Riabkov pentru RIA Novosti.

Negocierile între Rusia şi occidentali cu privire la proiectul american de sistem antirachetă sunt blocate în urma solicitării de către Moscova a unor garanţii că proiectul nu va ameninţa securitatea Rusiei. Această problemă urmează să fie reluată în cadrul unei Conferinţe internaţionale organizată la Moscova de Ministerul rus al Apărării, iar ulterior în cadrul summit-ului NATO de la Chicago.

Sursa articol: MEDIAFAX.RO
Sursa foto: blueprinteditor.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *