Oficial UE: condiţiile acordului de urgenţă acordat Greciei vor fi renegociate

Grecia şi creditorii internaţionali vor renegocia programul pe care se bazează al doilea fond de urgenţă deoarece circumstanţele s-au schimbat, a declarat, ieri, un înalt oficial european.

Grecia a convenit un al doilea program de asistenţă financiară din partea Fondului Monetar Internaţional şi a Uniunii Europene, în valoare de 130 de miliarde de euro, în februarie, însă impasul politic survenit după scrutinul electoral din mai şi noile alegeri de duminica trecută au întârziat implementarea condiţiilor ataşate fondului de urgenţă, aminteşte CNBC, potrivit Adevarul.ro.

„Oricine care susţine că nu trebuie, sau nu putem renegocia acordul, delirează, deoarece el sau ea crede că întreg programul, întreg procesul, a rămas neschimbat încă din zilele dinaintea primului scrutin electoral grecesc”, a declarat oficialul amintit, sub protecţia anonimităţii. „Însă, pentru că situaţia economică s-a schimbat, situaţia veniturilor fiscale s-a schimbat, ritmul implementării măsurilor s-a schimbat, ritmul procesului de privatizare s-aschimbat, dacă nu schimbăm acordul nu vom avea niciun rezultat”, a adăugat acesta.

Înaltul oficial a declarat că este incert când va putea fi semnat noul acord, dar consideră că, probabil, acesta va fi încheiat în al treilea trimestru.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  master-bfe.over-blog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *