Oficial UE: Urmează 10 zile critice pentru euro

Olli Rehn, comisarul european pentru Afaceri Monetare şi Economice, a declarat astăzi că Uniunea Europeană intră într-o perioadă critică de 10 zile, referindu-se la timpul rămas până la următorul Summit Euro, care va avea loc la 9 decembrie, publica adevarul.ro.

După ce mai mulţi economişti au avertizat că liderii europeni trebuie să găsească un plan de soluţionare a crizei datoriilor de stat, pe care să o prezinte la 9 decembrie, Olli Rehn atrage acum atenţia asupra pericolelor. „Intrăm într-o perioadă critică de 10 zile“, a declarat Rehn, potrivit Reuters.

Aseară, miniştrii de Finanţe din zona euro au dat startul unui maraton de 10 zile care poate salva sau distruge uniunea monetară şi moneda unică. Pentru UE urmează aproape două săptămâni de negocieri dure pentru găsirea unei soluţii ferme în ceea ce priveşte criza datoriilor de stat.

Acesta a adăugat că Executivul UE este de acord cu majorarea resurselor Fondului Monetar Internaţional, în vederea suplimentării capacităţii de creditare a acestuia.

Totodată, comisarul european a declarat că se aşteaptă ca statele comunitare să aprobe consolidarea guvernanţei economice. Rehn a mai spus că emiterea de obligaţiuni comune ale statelor din zona euro, măsură propusă pentru sprijinirea ţărilor cu probleme, este posibilă doar dacă se va consolida guvernanţa economică la nivelul uniunii monetare.

Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: ijobs.it

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *