OLAF: Durata investigaţiilor şi a procedurilor de coordonare a cazurilor de fraudă s-a redus

olaf-logoDurata investigaţiilor şi a procedurilor de coordonare a cazurilor de fraudă s-a redus, anul trecut, ajungând până la o medie de 22,6 luni, inclusiv perioda de identificare, acest lucru însemnând o reducere cu 22% faţă de 2011, arată cel de al 13-lea raport anual al OLAF (European Anti-Fraud Office), publicat săptămâna trecută.

Durata medie a etapei de identificare a fost redusă de la 6,8 la 1,4 luni, o reducere cu 80% comparativ cu 2011. Prin proceduri noi şi îmbunătăţite, OLAF poate acum decide mai repede dacă să iniţieze sau nu un caz.

Ca rezultat al investigaţiilor sale, OLAF a făcut recomandări financiare pentru recuperarea a 284 de milioane de euro. La data publicării raportului, suma recuperată în 2012, potrivit autorităţilor de resort, totaliza 94,5 de milioane de euro.

OLAF a primit și gestionat un număr crescut de notificări: 1.264 de materiale în 2012, cu 21% mai mult decât în 2011. În timp ce marea majoritate a acestor notificări provin din surse private, numărul celor ce au fost depuse de statele membre s-a dublat, semnal al creșterii gradului de încredere în OLAF.

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *