Olanda isi mentine opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Olanda nu isi va modifica pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, anunta EurActiv.ro potrivit informatiilor purtatorului de cuvant al Ministerului olandez de Interne, pana nu va observa rezultate pozitive si ireversibile in combaterea coruptiei si criminalitatii organizate.

Guvernul olandez a insistat permanent pe necesitatea unor rezultate pozitive si ireversibile in combaterea coruptiei si criminalitatii organizate, a precizat Alexander Vanderee, conform site-ului Novinite.com.

Declaratia vine la o zi dupa ce Finlanda a anuntat ca este de acord cu o propunere de compromis care sa prevada aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in doua etape.

Intrebat daca Olanda ar putea urma exemplul Finlandei, oficialul a admis ca exista rezultate pozitive si ireversibile ale celor doua tari in lupta impotriva crimei organizate si coruptiei, insa, in conditiile in care rapoartele pe justitie ale Comisiei Europene din aceasta vara nu sunt foarte pozitive, in Parlamentul olandez exista un acord larg ca in aceasta etapa aderarea Romaniei si Bulgariei nu va fi sprijinita.

Oficialul olandez a mai spus ca Sofia si Bucurestiul au indeplinit criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, dar sunt necesare eforturi suplimentare in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: eufin.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *