Ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers: Olanda va expulza toți străinii care au fost condamnați la cel puțin o zi de închisoare

Serviciul olandez de imigraţie a ordonat anul trecut expulzarea a 230 de cetăţeni europeni, majoritatea polonezi, români şi lituanieni, faţă de 150 în 2010, anunță site-ul de știri Mediafax.ro.

Cetăţenii străini expulzaţi au fost implicaţi în infracţiuni de tip skimming (furt de informaţii de pe carduri bancare), furt din magazine şi din buzunare, relatează vineri publicaţia Volkskrant, citată de site-ul Dutchnews.nl.

Ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, declara anul trecut că va ordona expulzarea cetăţenilor europeni vizaţi de mai multe condamnări pentru infracţiuni. Acest lucru a avut deja impact asupra ratei criminalităţii în centrul oraşului Amsterdam, adaugă Volkskrant.

Anul acesta, Leers a afirmat că intenţionează să-i expulzeze pe străinii care locuiesc de mai puţin de trei ani în Olanda dacă au fost condamnaţi la cel puţin o zi de închisoare. Această măsură va viza şi cetăţenii UE, dar în cazul lor va fi luată în considerare situaţia personală, a precizat un purtător de cuvânt al serviciului de imigraţie.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: haber.sol.org.tr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *