Olli Rehn: Regret decizia Marii Britanii. Nu va reuşi să-şi protejeze băncile şi sectorul financiar

Vicepreşedintele Comisiei Europene Olli Rehn a declarat, la Bruxelles, unde a anunţat că pachetul privind guvernanţa economică va intra în vigoare de mâine, că regretă poziţia Marii Britanii de la summitul de la sfârşitul săptămânii, potrivit Adevarul.ro.

„Regret foarte mult decizia Marii Britanii atât din perspectiva UE cât şi din cea a cetăţenilor Regatului Unit. Dacă această mişcare a avut ca scop protejarea bancilor sau a sectorului financiar, acest lucru nu se va întampla”, a spus Rehn. El a adăugat că UE şi-ar fi dorit ca Marea Britanie să fie în mijlocul construcţiei europene şi nu la marginea ei.

Opoziţia Marii Britanii la summitul UE de săptămâna trecută, considerat vital pentru salvarea zonei euro, a blocat schimbarea tratatului pentru reguli fiscale mai stricte în toate statele membre ale Uniunii. Zona euro, la care s-au alăturat şi alte state care nu au încă moneda unică, a fost nevoită să recurgă la modificări prin “acord interguvernamental”, o formulă considerată mult mai vulnerabilă decât schimbarea tratatului, pentru a obliga statele membre să respecte aceleaşi reguli fiscale şi bugetare.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *