ONU: Nu mai este mult timp până la declanşarea unui război civil în Siria

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a avertizat, miercuri, Guvernul sirian şi opoziţia că nu există prea mult timp pentru a evita războiul civil în ţară după atacul asupra coloanei oficiale a observatorilor Naţiunilor Unite în Siria, scrie Mediafax.

Ban Ki-moon a declarat în faţa Adunării Generale a ONU că cele două părţi “trebuie să realizeze că nu a mai rămas mult timp pentru încetarea violenţelor” şi să permită o rezolvare politică a conflictului “între Guvern şi cei care vor schimbarea”.

Ban a adăugat că bomba care a explodat miercuri la trecerea coloanei oficiale a observatorilor ONU în Siria, rănind zece militari, este un “indiciu al dificultăţilor şi pericolului” misiunii Naţiunilor Unite în ţară.

El a declarat, de asemenea, că se teme “că un război civil de mare anvergură cu efecte catastrofale pentru Siria şi regiune” ar putea izbucni dacă violenţele nu vor înceta.

Context: O încărcătură a explodat miercuri la intrarea în oraşul sirian Deraa (sud), la trecerea unei coloane oficiale a observatorilor ONU în care se afla generalul norvegian Robert Mood, şeful misiunii ONU, potrivit unui fotoreporter al AFP. Acesta din urmă a precizat că explozia a avut loc după trecerea celor patru vehicule ale ONU.

Mai multe informații aici.

Foto: falklandsnews.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *