Operatori: Scăderea tarifelor de interconectare va reduce veniturile industriei cu 200 milioane euro

phoneReducerea tarifelor de interconectare va diminua veniturile anuale ale operatorlor telecom cu 200 milioane euro, situaţie care va afecta dinamica investiţiilor în infrastructură, mai ales în sectorul 4G, şi va conduce la subvenţionarea companiilor de profil din afara ţării, susţin operatorii.

“Impactul propunerii ANCOM l-am estimat la circa 200 milioane de euro ca venituri nerealizate de toţi operatorii locali, fapt care va reduce semnificativ veniturile totale ale acestora. Măsura va ieftini şi apelurile din afară spre România. În acest context, argumentele pentru investiţii viitoare să fie o provocare mai mare, ca să nu spunem foarte mare“, a afirmat directorul general al Vodafone România, Inaki Berroeta, prezent la un eveniment organizat de Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR), potrivit Mediafax.

La rândul său, directorul general al Orange România, Jean-Francois Fallacher, a spus că reducerea tarifelor de interconectare va conduce la subvenţionarea operatorilor din afara ţării.

Şeful Romtelecom şi Cosmote România, Nikolai Beckers, a spus că, pe lângă reducerea de venituri de 200 milioane de euro, trebuie luată în calcul şi investiţia în 4G în următorii ani, preconizată la 300 milioane de euro.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Mediafax

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *