Opoziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen lasă Olanda izolată şi sub presiune la summitul UE

Olanda va fi sub presiune la summitul UE de la Bruxelles, care începe joi, având în vedere opoziţia manifestată de această ţară faţă de aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, comentează cotidianul Telegraaf în ediţia de joi, potrivit Mediafax.ro.

Olanda a rămas izolată în opoziţia sa faţă de aderarea celor două ţări, după ce Finlanda a renunţat la această poziţie, şi susţine că nu va fi de acord cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen până când acestea nu vor depune mai multe eforturi pentru a combate corupţia şi crima organizată, scrie dutchnews.nl.

Olanda a subliniat, cel mai recent la 24 noiembrie, că rămâne hotărâtă să ţină Bulgaria şi România în afara spaţiului Schengen până când cele două ţări vor prezenta dovezi privind progresele înregistrate în lupta împotriva corupţiei, relatează site-ul Novinite.com.

“Este 100 la sută sigur. Nu trebuie să ajungă pe agenda (summitului UE). Pentru noi, răspunsul este clar”, a declarat la Bruxelles ministrul olandez al Imigraţiei şi Azilului, Gerd Leers, referindu-se la o propunere de a discuta subiectul la summitul liderilor Uniunii Europene din 9 decembrie. România şi Bulgaria “trebuie să demonstreze mai întâi. Acest lucru este mai important decât găsirea unei soluţii”, a adăugat ministrul.

Bruxelles-ul a propus o aderare în etape: mai întâi cu eliminarea frontierelor aeriene şi maritime, apoi a celor terestre.

Sursa articol: Mediafax.ro

Sursa foto: daisy-by-mary-quant.piczo.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.