Orașele germane se plâng de invazia imigranţilor români și bulgari

german-flagÎn țările lor de origine trăiau în sărăcie. Veniți în Germania, nu toţi imigranţii români și bulgari reușesc să-şi îmbunătățească situația materială și devin o povară pentru administrațiile locale, scrie publicaţia germană Spiegel în ediţia online, potrivit RTV.net. Mai multe administraţii locale s-au plâns că nu au bani pentru a acoperi costurile imigranţilor și solicită ajutorul Guvernului federal de la Berlin.

În unele orașe, numărul imigranţilor din România și Bulgaria a crescut de șase ori faţă de anul 2006. Având în vedere că cei mai mulţi dintre imigranţi sunt persoane care trăiau în condiţii precare în ţara lor și sunt slab pregătiți din punct de vedere profesional, în Germania au slabe şanse să-şi găsească un loc de muncă. Deosebit de problematic pentru Consiliul orașelor este procentul mare de romi, care trăiesc în condiţii mizere în case dărăpănate.

Municipalitățile germane se plâng că suportă “costurile acestei imigrații a sărăciei”, pentru adăposturi de urgență, asistență medicală și servicii sociale, şi cer ajutorul Guvernului federal de la Berlin.

Sursa: RTV.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Orașele germane se plâng de invazia imigranţilor români și bulgari

  1. Pingback: Germanii, speriaţi şi ei de valul de imigranţi români şi bulgari | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *