Orban: Am cerut autorităţilor pentru POSDRU şi POSDCA aplicarea de reguli mai severe

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, potrivit Mediafax, că a cerut Ministerului Muncii şi autorităţilor pentru POSDRU şi pentru POSDCA aplicarea unor reguli mult mai severe atât privind eligibilitatea, cât şi orientarea calitativă a cheltuielilor din aceste programe.

“Am cerut Ministerului Muncii şi autorităţilor atât pentru POSDRU (Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane – n.r.) cât şi pentru POSDCA (Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative – n.r.) aplicarea unor reguli mult mai severe atât privind eligibilitatea, cât şi orientarea calitativă a cheltuielilor din aceste programe”, a declarat Leonard Orban.

De altfel, el a spus că este deja în curs un proces de reanalizare a modului de funcţionare a fondurilor structurale.

“Suntem în proces de reanalizare a modului în care funcţionează FSE, şi nu doar pentru criterii de eligibilitate, astfel încât anumite flexibilităţi – înţelegeţi termenul în sens negativ – care au existat până în prezent să nu mai existe”, a spus Orban.

“Haideţi să finanţăm acele proiecte care răspund priorităţilor, să renunţăm la finanţarea de proiecte doar pentru a cheltui banii. Am văzut proiecte extraordinare în curs de desfăşurare. Din păcate, sunt puţine. Hai să le facem majoritare”, a mai spus Orban.

Leonard Orban a mai spus că “această înăsprire a regulilor este o pregătire a ceea ce se va întâmpla din 2014-2020”.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  cafebabel.co.uk

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *