Leonard Orban, negociere pentru banii europeni din perioada 2014-2020

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban a participat la 26 martie 2012, la Bruxelles, la o dezbatere a  Consiliului Afaceri Generale al Uniunii Europene (UE) referitoare la viitorul cadru financiar multianual al UE 2014-2020, se anunţă într-un comunicat remis Calea Europeană.

„România susţine propunerea Comisiei Europene privind cuantumul total al bugetului pentru perioada 2014-2020, considerând că aceasta reprezintă un bun punct de plecare pentru negocierea viitorului cadru fianciar multianual. Aceste negocieri sunt o prioritate majoră a ţării noastre, care îşi propune menţinerea unor alocări semnificative pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună”, a declarat ministrul afacerilor europene Leonard Orban.

„Aceste politici au potenţialul de a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de celelalte state membre, acesta fiind de fapt obiectivul major pe care îl urmărim”, a adăugat ministrul.

La fel ca în cazul actualului cadru financiar multianual 2007-2013, negocierile pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 se vor purta pe baza unui document („pachet de negociere”) care va reflecta principalele aspecte şi opţiuni rezultate din dezbaterile de orientare de la nivelul Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Preşedinţia daneză a Consiliului UE intenţionează ca, în cadrul reuniunilor CAG din perioada martie-iunie 2012 să se discute fiecare capitol bugetar, principiile şi parametrii care urmează a fi incluşi în pachetul de negociere.

Conform calendarului propus de preşedinţia semestrială a Consiliului UE, pachetul de negociere urmează a fi prezentat spre aprobare la Consiliul European din iunie 2012. 

Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *