Ordonanta privind concedierile, aprobata cu modificari care reduc implicarea Guvernului

signingOrdonanta privind protectia angajatilor disponibilizati din companiile de stat, anuntata oficial ca fiind aprobata la jumatatea lunii aprilie, a primit avizul Executivului abia in sedinta de marti, 30 aprilie, intr-o forma care stabileste ca Guvernul aproba doar sumele alocate platilor compensatorii, relateaza Mediafax.

Ordonanta a fost aprobata in lipsa ministrului Economiei, Varujan Vosganian, plecat din tara, fiind semnata de catre un secretar de stat.

In noua forma, ordonanta nu mai prevede ca societatile de stat care pot efectua concedieri colective, precum si “numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati” se stabilesc prin hotarare a Guvernului, ci ca Executivul aproba doar cuantumul platilor compensatorii, iar programul concedierii colective este elaborat de angajator.

In forma initiala a proiectului, acest articol prevedea ca societatile de stat care pot efectua concedieri colective in conditiile ordonantei, precum si numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, numai in conditiile in care exista programe de restructurare sau reorganizare aprobate, iar concedierea colectiva nu depaseste termenul de 31 decembrie 2018. Programele de restructurare ori de reorganizare a operatorilor economici erau aprobate “de autoritatea publica implicata”.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *