Organizaţia Internaţională a Muncii avertizează: Risc crescut de revolte sociale în UE

People on the Move”Riscul unor revolte sociale este mai crescut în Europa, decât oriunde în lume” a avertizat astăzi Organizaţia Internaţională a Muncii, odată cu prezentarea raportului său anual World of Work 2013, noteaza Adevarul.ro.

OIM a realizat o analiză complexă asupra stării actuale a pieţelor muncii şi a condiţiilor sociale din întreagă lume, monitorizând în acelaşi timp riscurile de revolte sociale.

Raportul prezintă o comparaţie amplă între perioadă ante-criză, 2006-2007, şi cele mai noi informaţii din timpul crizei economice din 2011 şi 2012, pentru 71 de state. Economiile avansate, cum sunt cele ale statelor membre UE, au înregistrat o tendinţă cu mult mai semnificativă de creştere a riscului de revolte sociale, în ultimii ani, faţa de America de Nord şi statele non-UE. Acest lucru este cauzat de mărirea decalajului între persoanele bogate şi cele sărace, prin micşorarea numărului de cetăţeni care se încadrează în zona păturii de mijloc.

Cele mai vulnerabile ţări sunt Ciprul, Cehia, Grecia, Italia, Portugalia, Slovenia şi Spania. În schimb, riscul de tulburări sociale a scăzut în Belgia, Germania, Finlanda, Slovacia şi Suedia, după 2010.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.