Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetara in tarile zonei euro a intrat in vigoare din 30 mai

european commissionPachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare a intrat in vigoare incepand cu data de 30 mai in statele zonei euro, completand astfel ciclul de supraveghere bugetara pentru zona euro si continuand sa imbunatateasca guvernanta economica pentru zona euro, informeaza Comisia Europeana, intr-un comunicat.

Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare introduce un calendar bugetar comun si norme bugetare comune pentru statele membre ale zonei euro.

Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare introduce un calendar bugetar comun si norme bugetare comune pentru statele membre din zona euro. In mod specific, si incepand cu urmatorul ciclu bugetar:

  • Pana la 30 aprilie, statele membre din zona euro trebuie sa isi publice planurile bugetare pe termen mediu (programele de stabilitate), impreuna cu prioritatile lor de politica in materie de crestere economica si ocuparea fortei de munca pentru urmatoarele 12 luni (programele nationale de reforma) in contextul semestrului european pentru coordonarea politicilor economice.
  • Pana la 15 octombrie, statele membre din zona euro trebuie sa isi publice proiectele de buget pentru anul urmator.
  • Pana la 31 decembrie, statele membre din zona euro trebuie sa adopte bugetele lor pentru anul urmator.

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.