Papa Francisc critică liderii globali care neagă schimbările climatice: Istoria îi va judeca

La bordul avionului său, liderul catolic a precizat că este o stupiditate să negi schimbările climatice. Acesta a completat că istoria îi va judeca pe liderii globali care nu acționează în acest sens, urmând sfaturile oamenilor de știință, informează Deutsche Welle.

Foto: Instagram/franciscus

Întorcându-se din călătoria sa în Columbia, unde acesta i-a îndemnat pe oameni să depășească diviziunile dupe ce guvernul a ajuns la o înțelegere cu rebelii, Papa Francisc i-a criticat pe cei care neagă schimbările climatice.

Acesta a completat că cei care au dubii ar trebui să întrebe oamenii de știință despre această chestiune. “Aceștia vorbesc foarte clar, oamenii de știință fac precizări exacte. Vedem schimbările climatice iar ei spun ce cale ar trebui să urmăm“, a completat Suveranul Pontif referindu-se la consensul din mediul științific privind faptul că încălzirea globală este cauzată de activitatea umană precum folosirea combustibililor fosili.

Acesta a oferit un răspuns unei întrebări legate de răspunderea morală pe care ar trebui să o aibă liderii politici pentru efectele asupra planetei, având în vedere că avionul papal a traversat zone devastate de recentele uragane, care continuă să afecteze Statele Unite, Mexis și zona Caraibilor.

Papa Francisc este un susținător fervent al Acordului de la Paris privind schimbările climatice, care are drept scop reducerea emisiilor cu efect de seră.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.