Papademos: Grecia se afla in cea mai grava recesiune. Fac apel sa investiti in Grecia

Grecia s-a scufundat in “cea mai profunda recesiune” din istoria ei, iar contractia economiei tarii va depasi 5,5% din PIB in 2011, a declarat miercuri primul ministru grec Lucas Papademos, citat de AFP şi EurActiv.ro. “Anul 2011 reprezinta cea mai grava recesiune traversata vreodata de aceasta tara, contractia PIB este de asteptat la peste 5,5%”, a spus premierul intr-o conferinta organizata de camera de comert americano-elena, adaugand ca tara va avea de urmat “o cale dura”. 

Grecia se baza pana acum pe o recesiune de 5,5% in 2011, al patrulea an consecutiv de declin al PIB. OECD s-a aratat recent mai pesimista, cu o previziune de -6%, aminteste AFP.

Vorbind pentru prima data in public in Grecia de la numirea sa in fruntea unui guvern de coalitie la 11 noiembrie, Papademos a salutat ultimele decizii ale summitului european din 9 decembrie privind disciplina financiara a tarilor membre. “Grecia are un interes aici” pentru consolidarea economiei sale si “stabilizarea” sistemului bancar, a spus el.

Acest lucru “ne va permite sa evitam repetarea deficitelor bugetare ce ne-au condus la aceasta criza” si ar trebui sa conduca in 2012 Grecia spre “un excedent primar bugetar” ce va da “semnalul de recapatare a increderii in 2013”, a mai spus Papademos.

“Fac apel sa profitati de ocazie si sa investiti in Grecia,  sa participati la acest efort supraomenesc. Nnu este timp de pierdut, este momentul responsabilitatii”, a conchis Papademos, invitand oameniide afaceri sa reflecteze la celebra fraza a presedintelui american John Kennedy: “Ce poti face tu pentru tara ta?”.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *