Paradisurile fiscale, adaugate pe agenda summitului UE. Evaziunea fiscala in UE, cat bugetul pe 7 ani

coruptieActiunile recente ale Comisiei Europene impotriva paradisurilor fiscale, cel mai probabil, se vor transpune in directii mai complexe privind combaterea evaziunii fiscale si a fraudei, potrivit unor documente vazute de EurActiv.com.

Lupta impotriva paradisurilor fiscale a fost adaugata in ordinea de zi a summitului UE din 22 mai, care initial trebuia sa trateze probleme privind energia. Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a adaugat agendei si impozitarea dupa ce rapoarte recente au expus amploarea evaziunii fiscale.

In fiecare an, aproximativ 1 trilion euro se pierde in statele membre UE datorita evaziunii fiscale”, a declarat Rompuy intr-un mesaj adresat liderilor europene inaintea summitului.

Aceasta suma reprezinta echivalentului PIB-ului Spaniei, sau intreg bugetul UE pentru urmatorii 7 ani. De asemenea, este echivalentul a 100 de acorduri de salvare acordate recent Ciprului.

Sursa: EurActiv.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Paradisurile fiscale, adaugate pe agenda summitului UE. Evaziunea fiscala in UE, cat bugetul pe 7 ani

  1. Pingback: Băsescu îl lasă pe Ponta la Bruxelles. Despre ce va discuta premierul cu oficialii europeni | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.