Parchetul ICCJ: Ponta a uzurpat cu intenţie atribuţiile preşedintelui, dar nu se începe urmărirea penală

victor pontaParchetul ÎCCJ i-a comunicat premierului Victor Ponta că, deşi a “uzurpat cu intenţie” atribuţiile preşedintelui României participând la Consiliul European de vară de la Bruxelles, în 2012, împotriva sa nu se va începe urmărirea penală, pentru că nu a comis o uzurpare a “calităţii de preşedinte”, informează Realitatea.net.

Documentul prin care s-a fãcut comunicarea are ştampila de intrare la Cabinetul primului-ministru cu data de 12 martie 2013, dar el a fost distribuit presei marţi, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului şi cu o zi înainte ca Victor Ponta să participe la Consiliul European de la Bruxelles, cu mandat din partea preşedintelui Traian Băsescu.

“Aşadar, chiar dacă primul-ministru Victor Ponta a săvârşit cea de-a doua acţiune prevăzută de textul art. 240 din Codul penal, şi anume îndeplinirea unui act legat de o calitate oficială cu intenţie, fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. Ceea ce a săvârşit primul-ministru a fost o uzurpare a atribuţiilor Preşedintelui României, dar nu o uzurpare a calităţii de Preşedinte al României. (…) Este adevărat că, prin arogarea atribuţiei generale de reprezentare a statului român, primul-ministru şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu”, se spune în document.

Sursa: Realitatea.net
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.