PE: Aproape 3 milioane de euro oferiți foștilor angajați Nokia de la Jucu

PE a adoptat la 12 decembrie, în plen. prima cerere depusă de România pentru mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare (FEAG), urmând ca foştii muncitori disponibilizaţi de la Nokia să beneficieze de un sprijin financiar de 2,92 milioane de euro în vederea reintegrării pe piaţa muncii, se arată într-un comunicat remis presei din partea EPP.

”Ca urmare a votului acordat, cei 1904 muncitori disponibilizaţi vor beneficia de un sprijin financiar de 2.942.680 EUR, în vederea reintegrării pe piaţa muncii.”

Cererea, prima de acest fel din partea României, a fost prezentată Comisiei la data de 22 decembrie 2011, ca urmare a iniţiativei Guvernului Boc, potrivit comunicatului de presă.

Delegatia Romaniei in Grupul Partidului Popular European in Parlamentul European, formata din PDL si UDMR, salută aprobarea acestei cereri, pentru accelerarea căreia a depus demersuri pe lângă Comisia Europeană şi în cadrul Comisiei  pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale Parlamentului European.

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *