Becali şi-a pierdut mandatul de europarlamentar. Cine îi va lua locul?

Liberalul George Becali nu va mai avea ocazia să ia cuvântul în Parlamentul European deoarece şi-a pierdut deja mandatul de europarlamentar după ce a fost ales ca deputat în Parlamentul de la Bucureşti, notează CronicaRomana.

Chiar dacă se fălea cu statutul dublu de deputat român şi europarlamentar, Becali a rămas de fapt doar deputat imediat ce a depus jurământul ca membru al Parlamentului României. Calitatea de europarlamentar este incompatibilă cu cea de ales într-unul din Legislativele Uniunii Europene sau de membru al unui guvern. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să informeze PE asupra faptului că Becali nu mai este membru al acestui for.

Locul lui Becali din Parlamentul European va reveni următorului plasat pe lista de candidaţi a PRM la alegerile europarlamentare din 2009. Este vorba de graficianul Eugen Mihăescu, fost diplomat şi fost senator. Există o problemă şi în cazul acestuia. “Domnia sa nu mai este membru al PRM şi am aflat că are şi unele probleme de sănătate”, a precizat la acelaşi post de televiziune şi secretarul general al PRM, Gheorghe Funar. Pe lista PRM din 2009, după Mihăescu se află Angela-Mihaela Bălan.

Sursa: CronicaRomana.ro
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.