Europarlamentar britanic: România şi Bulgaria n-ar fi trebuit să adere la UE pentru că „sunt chinuite de corupţie şi crimă organizată”

nigel-farageEuroparlamentarul britanic Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste şi eurosceptice UK Independence Party (UKIP), a lansat un atac dur la adresa României şi Bulgariei, într-un discurs susţinut în Parlamentul European, la Strasbourg. Acesta a afirmat că celor două ţări „chinuite de corupţie şi crimă organizată” nu ar fi trebuit să li se permită aderarea la Uniunea Europeană, notează Adevarul.ro.

Trebuie să admitem: nu ar trebui să fim într-o uniune politică cu România şi Bulgaria”, a menţionat europarlamentarul.

Europarlamentarul bulgar Ivailo Kalfin, din grupul socialiştilor (S&D), a fost cel care i-a dat o replică lui Nigel Farage.

 

parl„ Pentru fiecare 2.000 de cetăţeni britanici, există un singur bulgar. La un oraş cu 100.000 de oameni, aveţi 50 de bulgari. Numiţi asta presiune. Din 600 de şomeri britanici, unul e bulgar. Numiţi asta presiune. Studenţii bulgari şi români cheltuiesc 30 de milioane de lire sterline pe taxe de studii şi costuri de întreţinere în fiecare an. Numiţi asta presiune. Mă tem că politica dumneavoastră internă n-are nicio legătură cu realitatea”, i-a răspuns Ivailo Kalfin lui Nigel Farage.

 

Farage i-a răspuns bulgarului, folosind “tot cifre”: “Peste 90% din fraudele la bancomate din Londra sunt comise de bandele criminale româneşti. Şi astea sunt doar cifrele poliţiei metropolitane, nu am primit cifrele din restul ţării. Şi dacă, odată cu imigraţia primim şi oameni buni din alte ţări, primim şi oameni răi. Aşa cum am arătat în discursul meu, România şi Bulgaria sunt, din păcate, controlate de crima organizată şi nu vrem ca acei oameni să vină în ţara noastră”, a subliniat Farage.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.