Winkler (UDMR): De la dezbaterea din PE toata lumea a plecat cu exact aceeasi opinie cu care a venit

In opinia europarlamentarului UDMR Iuliu Winkler, dezbaterea de miercuri din Parlamentul European nu a reusit sa schimbe nicio opinie.”Toata lumea a plecat cu exact aceeasi opinie cu care a venit”, a declarat acesta.

“A fost o dezbatere care a semanat cu alte doua dezbateri din PE, si anume cu cea legata de situatia politica din Ungaria, in urma cu un an de zile, si cea legata de libertatea presei in Italia in perioada Guvernului Berlusconi. Nu fac comparatia intre situatii, ci intre dezbateri. A fost o dezbatere de la care toata lumea a plecat cu exact aceeasi opinie cu care a venit”, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR) pentru Ziare.com.

Mi s-a parut ca intr-adevar am exportat la Strasbourg dezbaterea politica de un jos nivel din tara. Nu spun insa ca problemele pe fond nu sunt extraordinar de importante, pentru ca sunt foarte importante, insa maniera de a face politica acasa este putin diferita de maniera in care se face politica in Europa. Scindarea, divizarea totala a societatii acasa, pentru ca eu cred ca asta s-a intamplat in Romania – s-a divizat societatea, pur si simplu, intre adversarii sau oponentii presedintelui Traian Basescu si suporterii presedintelui, intr-un mod prea putin rational – este greu de imbracat intr-o haina europeana”, a mai declarat acesta.

Asa cum ne-am prezentat noi miercuri in PE, toti politicienii din Romania, categoric am avut de pierdut pentru ca am aratat ca nu putem sa tragem o linie, sa facem distinctie, intre ceea ce trebuie facut acasa si ceea ce trebuie facut la Bruxelles sau Strasbourg in institutiile europene”, a mai explicat europarlamentarul.

Cititi aici mai multe declaratii ale europarlamentarului Winkler.

Sursa: Ziare.com
Foto:  udmr.ro

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Winkler (UDMR): De la dezbaterea din PE toata lumea a plecat cu exact aceeasi opinie cu care a venit

 1. Camelia Cristiana Spataru 13/09/2012 at 15:45

  Corect.

  Reply
 2. Adriana Neagu 19/09/2012 at 15:28

  Din pacate, nici parlamentarii europeni au demonstrat in timpul interventiilor lor ca nu cunosc mare lucru despre situatia Romania sau obisnuiesc sa se informeze doar dintr-o sursa. Exemplu clar parlamentara crestin democrata din Franta care a recunoscut ca a citit ceva pe internet despre ce se intampla la noi si apoi a venit sa-si dea si ea cu parerea despre ce se intampla la noi. Intrebarile exacte care i-au fost puse au aratat asta. Penibil a fost si parlamentarul UDMR care si-a folosit timpul alocat intr-un scop care nu avea nimic de a face cu obiectul discutie, si anume de a cere restituirea proprietatilor comunitatii maghiare din RO aflate in litigiu.
  Se pare ca si UDMR-ul face politica la acelasi nivel de jos ca si ceilalti actori politici.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *