Elena Băsescu a criticat în plenul PE inițiativa consilierului local PNL Rareş Buglea privind sterilizarea femeilor rome

elena basescuEurodeputatul PDL Elena Băsescu a informat-o, în cadrul sesiunii Parlamentului European, pe Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, Drepturile Fundamentale şi Cetăţenie, despre cazul lui Rareş Buglea care a vorbit despre sterilizarea femeilor rome sărace, informează Gandul.info.

“Stimată doamnă comisar Reding, sunteţi o persoană care a reacţionat întotdeauna ferm atunci când a venit vorba de orice tip de discriminare. De aceea, doresc să vă aduc la cunoştinţă iniţiativa pe care a avut-o zilele acestea un lider local din coaliţia social-liberală, aflată la guvernare în România. Consilierul local Rareş Buglea a cerut ca femeile sărace de etnie romă, care nu au condiţii să îşi crească copiii, să fie nici mai mult nici mai puţin decât sterilizate”, i s-a adresat Elena Băsescu oficialului CE, la o dezbatere desfăşurată luni seară în plenul PE privind eliminarea şi prevenirea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor şi fetelor.

Eurodeputatul PDL a spus că este “consternată” mai ales de faptul că Buglea se întreba retoric: “De ce să o lăsăm să îl mai nască şi pe al doilea, de ce să o lăsăm să îl mai nască şi pe al cincilea?”.

“Deci, avem de-a face cu discriminare de gen, etnică şi de statut social. Mai mult, este o încălcare flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului, respectiv dreptul la viaţă. Surprinzător este faptul că acest domn care instigă la ură rasială a colaborat cu o fundaţie care derulează proiecte finanţate din fonduri europene pentru protecţia romilor. Ar fi trebuit să cunoască faptul că există o strategie europeană de incluziune socială a romilor, iar ca ţară membră UE, nu putem folosi practici care ne trimit cu gândul la Holocaust, atunci când peste 400.000 de evrei şi de romi au fost sterilizaţi”, a spus Elena Băsescu.

Detalii aici.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.