Eurodeputații și parlamentari naționali dezbat coordonarea politicilor economice

european semesterDeputaţii europeni și parlamentari naționali se întâlnesc la Bruxelles între 28 și 30 ianuarie pentru consultări privind ciclul anual al coordonării politicilor economice, reunite sub titlu de semestrul european.

Deputaţii europeni au cerut de mult timp mai multă legitimitate democratică și încredere în procesul care încearcă o aliniere a politicilor economice ale statelor membre și doresc o mai implicare mai mare a parlamentelor în acesta.

Evenimentul dorește informarea parlamentarilor în legătură cu îngrijorările statelor membre în domeniul economic și oferirea unei perspective mai clare asupra priorităților europene parlamentelor naționale.

Grupurile politice de la Parlamentul European vor organiza reuniuni înaintea deschiderii oficiale a sesiunii marți dimineață. Marți după-amiază au loc reuniuni paralele în comisiile pentru bugete, ocuparea forței de muncă și afaceri economice. Evenimentul se va încheia miercuri cu remarcile finale ale preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, președintelui Comisiei Europene,  José Manuel Barroso, președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintelui parlamentului irlandez, Seán Barrett.

Mai multe detalii aici.

Sursa: europarl.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.