Sir Graham Watson: Barroso trebuie sa reprezinte toata Europa, nu doar partidul majoritar

Europarlamentarul britanic Graham Watson, presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), a declarat, miercuri seara, ca in orice alt stat european Traian Basescu ar fi fost demis dupa referendum, scrie site-ul Ziare.com.

”Nu am spus ca doamna Reding si Barroso au facut lobby pentru Basescu, ceea ce am spus eu a fost ca in calitate de membri ai aceluiasi partid ei au auzit doar partea lui Basescu (…) In niciun alt stat european nu exista pragul. In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis si treceam la noi alegeri”, a declarat Watson la Antena 3, potrivit sursei citate.

“Cel mai bun lucru pentru Romania ar fi noi alegeri, parlamentare si prezidentiale, si apoi stabilirea de noi reguli”, a afirmat Wason miercuri, in Parlamentul European, la dezbaterea despre situatia de la Bucuresti.

“Eu am avut o pozitie critica fata de Reding pentru ca a folosit expresia lovitura de stat. Nu cred ca a avut loc o lovitura de stat. A exista presiune din partea lui Barroso. Trebuie sa fie foarte atent sa reprezinte intreaga Europa si nu doar partidul majoritar”, a mai spus acesta.

Sursa: Ziare.com
Foto:  europarl.org.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.