Graham Watson: Cred că este greşit să introducem noi mecanisme de control pentru presa din România

Este greşit să se sugereze introducerea unor noi mecanisme de control pentru presa din România doar pentru că există o dezbatere animată, poate agresivă uneori, şi este necesar să se păstreze simţul proporţiilor în discuţia privind presiunile presei asupra justiţiei din România, a declarat miercuri eurodeputatul Graham Watson, preşedintele ALDE, potrivit Agerpres.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul dezbaterii cu tema ‘Libertatea presei – o ameninţare la adresa justiţiei?’, organizată de eurodeputatele PNL Norica Nicolai şi Renate Weber la Parlamentul European.

graham watsonPreşedintele ALDE a precizat că atunci când vine vorba despre independenţa justiţiei, nu se uită în primul rând la România, ci ‘la ţări ca Ungaria, Bulgaria, poate Lituania, şi nu doar la statele din estul şi centrul Europei’.

‘Independenţa justiţiei este ameninţată într-un număr de ţări din UE şi este un lucru de care trebuie să ne păzim. Aşa cum ne supraveghem standardele când este vorba de politici economice şi sisteme bancare, aşa ar trebui să facem şi când este vorba de funcţionarea adecvată a justiţiei. Pentru că nu poate exista încredere pentru afaceri, călătorie sau dreptul la rezidenţă dacă nu avem încredere în sistemele de justiţie ale fiecărui stat. Şi din acest motiv cred că trebuie să dezvoltăm mecanisme în care există o supraveghere comună şi toate statele sunt tratate egal, în loc ca unele să fie supuse unui Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV) şi altele nu’, a spus Graham Watson în intervenţia sa.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.