Martin Schulz: Pentru moment Europa este divizata, UE nu este ceva sigur pentru totdeauna

Europa traieste vremuri agitate, iar Uniunea Europeana nu este ceva sigur pentru totdeauna, a declarat miercuri seara presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu prilejul decernarii titlului Honoris Causa de catre Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), relateaza Agerpres, potrivit EurActiv.ro.

Potrivit acestuia, Europa nu mai este considerata o solutie de un numar mare de tari, ci ca o problema ceea ce are ca efect negativ amenintarea proiectelor si ideilor institutionale.

‘Trebuie sa aparam acest ideal al Europei. Tarile si oameni impreuna, state si natiuni, dincolo de frontiere, in institutii comune pot rezolva probleme lor intr-un mod mai usor decat daca ar face acest lucru singuri’, a aratat oficialul PE, subliniind ca singurul model de urmat este Uniunea Europeana, chiar daca aceasta nu este acum ‘intr-o forma ideala’.

‘Uniunea Europeana nu este ceva sigur pentru totdeauna, nimic nu este lipsit de alternativa si aceasta prezentare a Uniunii Europene, ca fiind singura alternativa, este gresita, nimic nu reprezinta singura optiune. La orice exista alternativa, exista alternativa la integrarea europeana, la cooperarea europeana, aceasta este renationalizarea. Oamenii care le spun tinerilor ca Europa e sigura pentru totdeauna nu spun adevarul’, a afirmat presedintele PE.

Sursa: EurActiv.ro
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *