Vicepreședintele PE, Othmar Karas: Parlamentele trebuie să aibă mai multe de spus în tratatele internaționale care afectează cetățenii

Othmar_KarasParlamentele ar trebui să aibă un cuvânt mai important de spus în tratatele internaționale care afectează cetățenii, a spus vicepreședintele Parlamentului European Othmar Karas (Austria), de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), în cadrul adunării liderilor parlamentari ai țărilor G20, ce a avut loc în Mexic între 3-5 aprilie.

Reuniunea a fost dedicată redresării economice, reformei sistemului financiar și combaterii corupției.

Vicepreședintele Parlamentului European Othmar Karas, responsabil cu relațiile cu organismele internaționale, a spus că numai cooperarea la nivel global și guvernanța economică autentică vor evita pe viitor recesiunea economică și efectele potențial dezastruoase ale acesteia. Dumnealui a mai cerut un rol mai mare al parlamentelor. „Parlamentele ar trebui să aibă șansa de a influența mai mult globalizarea. Dacă avem mai multe decizii internaționale, privind, de exemplu, piețele financiare și schimbările climatice, acest lucru nu ar trebui să ducă la reducerea vocii cetățenilor“, a spus  Karas. 

Sursa: europarl.europa.eu
Foto: de.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.