VIDEO. Ramona Mănescu a cerut în plenul PE încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare

Manescu-RamonaEurodeputatul  liberal Ramona Mănescu a cerut luni seară, în sesiunea plenară a PE de la Strasbourg, încetarea MCV pentru România.

“Acest mecanism a devenit un instrument de presiune care s-a îndepărtat de la obiectivul sau tehnic, fiind politic în proporție de 80% şi doar 20% tehnic. Permanent, el a fost extins atât cantitativ, prin adăugarea de noi condiționalităţi, cât şi calitativ prin ridicarea standardelor inițiale, fără un temei juridic în tratatele constitutive sau tratatul de aderare”, susţine parlamentarul european.

Ramona Mănescu este de părere că prelungirea monitorizării României pentru o perioada incertă, dar şi extinderea rapidă a mecanismului asupra altor domenii decât cele convenite în 2006, afectează din ce în ce mai mult credibilitatea şi calitatea României de stat membru UE cu drepturi depline.

“Având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa majora a factorului politic dar şi faptul că durata stabilită inițial, de trei ani din momentul aderării, a expirat, solicit CE să încheie procedura de monitorizare a României prin MCV”, a afirmat Ramona Mănescu, în secţiunea alocată discursurilor de un minut de la finalul sesiunii plenare de luni seară.

Urmariti aici interventia in Parlamentul European:

Share daca ti-a placut articolul:

4 Responses to VIDEO. Ramona Mănescu a cerut în plenul PE încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare

  1. Pingback: snacknews » De ce-i mai buna Manescu la transporturi decat Sapunaru, Silaghi sau Fenechiu

  2. Pingback: De ce-i mai buna Manescu la transporturi decat Sapunaru, Silaghi sau Fenechiu | Jurnalul de Bacau

  3. Pingback: De ce-i mai buna Manescu la transporturi decat Sapunaru, Silaghi sau Fenechiu - Gogoloi

  4. Pingback: De ce-i mai buna Manescu la transporturi decat Sapunaru, Silaghi sau Fenechiu | Ziare net - Stiri din presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *