Un raport al PE despre libertatea presei ar putea fi votat în februarie

Marian-Jean MarinescuEuroparlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a declarat vineri, într-o conferință de presă, că raportul privind norme standard pentru libertatea presei în UE nu va reglementa nimic deoarece este nelegislativ, şi va fi votat probabil în februarie, informează Realitatea.net.

“Este un raport nelegislativ, din proprie inițiativă, pornit din grupul ALDE, de mult, din primăvară, când alții erau la putere în România, s-a schimbat puterea în România, s-a schimbat și tonul raportului. Sunt foarte multe amendamente. Săptămâna asta am negociat compromisurile. Să știți că acest raport cere foarte multe lucruri, e raport nelegislativ, nu e legislativ, nu reglementează ceva, să fie clar. Introduce standarde minime în ceea ce privește concentrarea proprietății, în ceea ce privește apărarea jurnaliștilor de presiunile proprietarilor, în ceea ce privește coduri de conduită atât pentru instituțiile media cât și pentru jurnaliști, cere autoreglementarea. Sunt deputați care au cerut legiferarea la nivelul UE, nu s-a ajuns în raport la acest lucru, grupul PPE este împotrivă, deoarece UE nu are atribuții în acest sens”, a declarat europarlamentarul PDL.

Raportor din partea PE privind normele standard pentru libertatea presei în UE este eurodeputatul PNL Renate Weber și acest raport va fi supus la votul comisiei LIBE a Parlamentului European, cel mai probabil în luna februarie.

Sursa: Realitatea.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *