Parlamentul European a votat: rolul Consiliului si Comisiei Europene s-a întărit

Rolul Consiliului si Comisiei Europene s-a întărit – Credibilitatea Uniunii a crescut – Marian-Jean Marinescu (PPE, PDL)

Parlamentul European a votat pachetul legislativ referitor la mecanismele de respectare a Pactului de stabilitate si creștere.

“Pachetul legislativ aprobat ieri contribuie atât la creșterea responsabilității Consiliului si Comisiei Europene cat si a credibilității UE. Comisia Europeana primește puteri sporite. Masurile aprobate introduc mecanisme de alerta si de  supraveghere preventiva, procedura pentru dezechilibru bugetar excesiv.

Statele Membre care nu iau masurile necesare normalizării situației vor fi  sancționate financiar.

Noile reglementari pot produce efecte extrem de pozitive in viitor nu numai in ceea ce privește deficitul si datoria publica dar si relativ la dezvoltarea economiei prin creștere, locuri de munca, convergenta, productivitate.

Am speranța ca vor influenta in sens pozitiv si discuțiile de aprobare a bugetului UE după 2014. Remarc faptul ca pachetul a fost aprobat având susținerea grupului PPE, Grupul socialist a votat insa impotriva. Se dovedește încă odată ca familia PPE este cea care dorește binele Uniunii. Pentru mine atitudinea socialiștilor este de neinteles si de neiertat”,

a declarat Marian-Jean Marinescu, Vicepresedinte al Grupului Partidului Popular European, cel mai numeros si influent grup din Parlamentul European.

Sursa articol: europarl.europa.eu

Sursa foto: destinatiieuropene.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.